Сер 29

ВАЖЛИВО БАТЬКАМ! ПРО ШКІЛЬНУ ФОРМУ

Президент України Володимир Зеленський скасував указ президента № 417/96 від 12 червня 1996 року «Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти».

Але ошатний вигляд дітей ніхто не відміняв.

Надавайте перевагу дитячому одягу з максимальним вмістом натуральних волокон. Натуральні тканини забезпечують повітропроникність і таким чином забезпечують тепловий комфорт. У повністю синтетичному одязі (наприклад, зі 100% поліестеру) дитина може пітніти, ризикує переохолодитись і застудитись.

Для дітей початкових і середніх класів шкільна форма, блузки і сорочки, натільна білизна, шкарпетки і колготи мають бути повністю натуральними або виготовлені зі змішаних тканин. Мінімальний вміст натуральних волокон в одязі має становити 50%. Крім того, натільна білизна першокласників (дітей до 7 років) має бути виготовлена виключно із натуральних тканин.

Учні старших класів можуть носити одяг, виготовлений як з натуральних, так і змішаних або штучних тканин. Це стосується шкільної форми або будь-якого одягу другого шару. Натільна білизна старшокласників має бути із натуральних або змішаних тканини (мінімальний вміст –натуральних волокон  50%).Шкільна форма не повинна обмежувати рухи дитини. Модні, але дуже вузькі речі – поганий варіант для шкільного одягу. Не обирайте для дівчат молодшого шкільного віку строгі спідниці-олівці, а для хлопців – вузькі штани без резинки на поясі.

Використано інформацію з джерела:https://nus.org.ua/articles/skoro-v-shkolu-yak-pravylno-vybraty-odyag-dlya-uchnya/

Залишити відповідь

Your email address will not be published.