Лют 08

“Разом для найкращого Інтернету”

8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Наш заклад також долучився до відзначення Дня безпечного Інтернету.

Учням 3-4 класів було запропоновано опрацювати разом із батьками,  наступний цікавий матеріал за покликанням  https://edpro.ua/blog/informacijna-bezpeka,  цю міні-книжечку про основні виклики «цифрового батьківства» розробили кілька років тому у Сінгапурі, з ініціативи тамтешньої Ради з питань ЗМІ (Media Literacy Council). У посібнику піднімаються важливі питання: Коли дозволяти дітям користуватися Інтернетом та мобільними пристроями? Які обмеження доцільно встановлювати? Як оберігати школярів від небажаного онлайн-контенту? Як діяти, якщо дитина потрапила у небезпечну або неприємну ситуацію у мережі? Як балансувати між дисципліною та довірливими, відвертими стосунками з власними дітьми? Як зробити так, щоб дитина змогла якнайповніше користуватися можливостями сучасного світу та, водночас, не узалежнилася від пристроїв та ґаджетів? Як уникнути ігрозалежності? Як дати раду кібербулінгу?

Під час проведення онлайн-зустрічей учні початкових класів переглядали мультфільм “Корисні підказки 2. Увага! Інтернет!” за покликанням https://www.youtube.com/watch?v=ypVAqanYe-g., розміщували на онлайн-дошці Jamboard  правила поведінки в мережі Інтернет та рефлексували у чаті.

Учні 5 класів виконували вправу-квест за покликанням

https://learningapps.org/watch?v=pzxtue6st19, а також  створили за допомогою Google малюнка графічний організатор т-таблицю на тему “Інтернет: безпечно, небезпечно”.

Вчителі школи взяли участь у Всеукраїнському онлайн-флешмобі освітян до Дня безпечного інтернету. Це безпрецедентна подія, під час якої зареєстрували рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education!

Залишити відповідь

Your email address will not be published.